Porträttet - Fiery Red

Är lite julledig, så blir inte så mycket aktivitet här på bloggen. Hoppas ni har överseende med det! Tog med mig promarkers och ritblock på resande fot så ett porträtt har det hunnits med iaf! Målad helt i tusch, orkade inte ta fram akvarellen (ja, akvarellen är med på resan också?). Rotade runt bland vänners foton på fb och har velat målat av detta kort ett tag, såså blev det. Kändes lite stalkigt, men jag har frågat och fått ett ok att lägga upp resultatet här. Hoppas ni haft en härlig jul och att ni får ett lika härligt nyår!
 
Tadaaaa!
 
(Fotat med mobil, kanske kommer bättre kort sen)
 
 
 
 
 

Porträttet - Look above the stars

Nu är porträttet klart! Jihooo! Jag har seriösa problem med att ta bra kort på det jag ritat, men jag visar ändå och så får ni föreställa er att det är mer djup i porträttet än vad som syns. Någon dag ska jag testa att scanna in bilden istället.
 
Om ni vill se hela processen från skiss till färg får ni rösta. Minst tre röster krävs för att jag ska orka. Fem röster eller fler och jag lägger till en liten textbeskrivning på målarteknik för varje steg. Alternativt lutar ni er bara tillbaka och njuter en liten stund och är nöjda med det ;)
 
Här kommer den:
 
 
 
 
 

Dags för färg

Fortsätter på gårdagens inlägg, nu har jag kommit till en nivå som jag känner mig nöjd med. Låt er inte luras av skissen eftersom det är mycket i skuggningen som inte stämmer. Vissa saker är för mörka o andra för ljusa. Det ska ändå suddas ut nu alltihopa efter jag lagt konturlinjer. Viktigaste är att allt sitter där det ska.
 
Mao, nu brukar jag fylla i konturer med en mycket ljusgrå tusch. och Sedan sudda bort blyertsen allt eftersom jag fyller i med färg eller akvarell. Viktigt är att sudda blyertsen innan du lägger akvarellen då det nästan inte går att få bort blyerts när det hamnar akvarell på. Något lättare går det att sudda bort blyerts efter tusch. Men beror på hur hårt du ritat.
 
Så, nu är det bara att invänta nästa inlägg om ni vill veta mer!