Porträttet - Sandra Beijer

Ibland får jag en längtan efter att måla ansikten, men fastnar oftast vid funderingen vem jag vill måla. Följer mest konst på mitt IG men också av någon märklig anledning några personer som råkar har samma namn som mig(?!)... I vilket fall, jag funderade på detta fenomen och valde helt enkelt en Sandra. Dessutom har hon en hel del fina uttrycksfulla kort att välja på. 

A5 i mitt moleskinblock. (Fantastiskt papper i moleskin! ) Akvarell, fineliners och tusch. 
(null)

Och just det. Gott nytt år!! Det känns som att all potential att göra 2018 till ett riktigt bra år finns där. Jag har en plan för det nya året och ett litet (men ack så viktigt) steg i den planen har redan tagits. Kul säger jag! ☺️


Porträttet - Brorsan och Kattpojken

Testade magkänslan igår. Har visserligen tänkt ett tag (så var det de där med att tänka) att göra ett porträtt på Brorsan och Kattpojken. Tänkt för mycket på hur, vilken stil, vilket foto. Så kände jag efter, jag ville egentligen bara måla dem. Formen spelade  ingen roll. Vad mer ville jag? Kände efter... jo men de där farmordukstryckta papprena...De vill jag göra något på. Vad känner jag mig mest bekväm med just nu? Ja, fineliners och och enkla streck. Det gick fort, jag hade kul, och blev nöjd med resultatet! Vinnande koncept! 
Ett porträtt på duon Brorsan och Kattpojken från @saganomkattpojken Enjoy!
(null)
Kuriosa. Brorsan är målad med liquitex ink bronze. Också en färg jag sneglat på här hemma och velat göra något av. Han skimrar 🤩 


Magkänsla vs tänka


Förut fann jag det avkopplande att sitta i timmar med en och samma teckning. Det gör jag fortfarande, till viss del, men märker att det händer saker i uttrycket när jag forcerar fram en teckning. Linjer hamnar lite härligt fel på något sätt men formar ändå det ja vill förmedla. Oftast lyckas jag bättre när jag slarvar än när jag strävar efter noggrannhet. Ibland blir det visserligen bara kaos. Men det blir det när jag tänkt och petat för mycket också. Som förra helgen. Grundande en tavla och hade en riktigt bra idé, tänkte att jag inte skulle tänka, tänkte ändå, tänkte för mycket,  och ut kom bara skit. Så det där med att tänka. Jag tror jag är bra på det, men nej, jag kommer hädanefter träna på att inte tänka och gå på magkänsla istället.  Har insett att av alla beslut jag tagit i livet har de, endast baserade på magkänsla, varit de allra bästa. Ok, kanske inte alla, men över lag de flesta! Det räcker gott för mig! (Diskussioner huruvida magkänsla är baserade på erfarenheter lämnar vi därhän.)

Här är några sådana där snabba magkänsleteckningar: 
(null)


Ja, just! Den där tavlan som hade en alldeles för utstakad plan, den är numera omskriven i vit och ska få en icke genomtänkt grundning. 
(null)

Följ mig gärna på @sandraprecenthart . Det är där det händer grejer!